Gümrük Eşyaları Satış Mağazası

Zaman zaman çeşitli sebeplerden dolayı gümrüğe takılan, gümrüğe takıldıktan sonra ürün sahibinin teslim almadığı eşyalar tasfiye edilerek satışa sunulur. Tasfiye edilen bu ürünler arasında havaalanlarında unutulan ve alınmayan ya da kaçakçılardan elde edilenler de bulunur. Bir süre depolarda bekletilen eşyalar daha sonra depoların boşaltılması ve toplumun da bunlardan faydalanması için satışa çıkarılır. Gümrük idarelerinin kâr amacı gütmemesi dolayısıyla satılan ürünlerin fiyatları oldukça uygundur, bu sayede aslında pahalı ve lüks olan birçok eşyaya avantajlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Yurt dışından satın aldığınız ürünlerin gümrüğe takılması normal bir durumdur. Ülkeye giriş yapan her paket mevzuat gereği belirli kontrollerden geçirilir. Bu kontrollerden sonra eğer bir sakınca görülmezse paket size ulaştırılır. Ancak bazı durumlarda ülkeye giriş onaylanmaz.

Gümrük Eşyaları Satış Mağazası

Genellikle 75 Euro altında değere sahip olan ürünler gümrüğe takılmadan elinize ulaşır. Eğer satın aldığınız ürünün fiyatı 75 Euro üzerindeyse gümrük memuru bu paketi alabilmeniz için fiyata göre bir gümrük vergisi hesaplar. Bu vergiyi ödeyip belgesini göstererek paketinizi alabilirsiniz. Buna ek olarak eğer büyük bir ürün aldıysanız ve üzerinde düşük bir miktar yazıyorsa gümrük memuru bunu kontrol etmek isteyebilir. Bu kontrol işlemi için gümrüğe gitmeniz gerekir ve ürün sizin de gözetiminizde açılır.

Bir sorun görülmediği takdirde ürünü teslim alabilirsiniz. Bu gibi durumlarda satın alan kişiye ulaşılamayabilir. Dolayısıyla teslim işlemi gerçekleştirilemezse ürünler depoda tasfiye için bekletilmeye başlanır.

Gümrük Satış Mağazalarında Hangi Eşyalar Bulunur?

Gümrük satış mağazaları; gümrüğe takılan, unutulan, alınmayan birçok eşyanın satıldığı yerdir. Bisikletten ayakkabıya, oyuncaktan bilgisayara pek çok farklı eşyayı buradan satın alabilirsiniz.Yapılan duyuruları takip ederek satış listelerine ulaşabilirsiniz. Satış listeleri, bekleme süresi biten ve gümrük idareleri tarafından satışa çıkarılacak ürünlerin yazdığı listelerdir.

Aklınıza gelebilecek neredeyse her ürünü bu mağazalarda bulabilirsiniz. Lüks parfüm, ayakkabı ve çantalar, son teknoloji bilgisayar, tablet ve cep telefonları, kaliteli kulaklıklar gibi pek çok eşyaya uygun fiyata gümrük satışlarıyla sahip olabilirsiniz. Bunların yanı sıra çeşitli aksesuarlar ve kıyafetler de bulmanız mümkündür. Sırt çantasından elbiselere, tişörtlerden cüzdanlara, elektronik eşyalardan saatlere kadar çok geniş yelpazede birçok ürünü oldukça avantajlı fiyatlarla ve kolayca satın alabilirsiniz.

Gümrük Satış Mağazalarına Nasıl Ulaşılır?

Gümrük satışları, ihale yoluyla ya da perakende olarak yapılır. Gümrük idaresi satış yoluna karar verdikten sonra gerekli duyurular yapılır, listeler paylaşılır ve tarih ilan edilir. İhaleler Bakanlık tarafından hazırlanan web sayfasında yapılır. Bu ihalelerde kazanan kişi ürünleri satın alma hakkı da kazanmış olur.

Perakende satışlar da yine gümrük idarelerine bağlı olan mağazalarda gerçekleştirilir. Diğer yandan bu ürünlere Gümrük Sepeti üzerinden de ulaşmanız mümkündür. Gümrük Sepeti perakende satış mağazası sayesinde Pek çok uygun fiyatlı ürünü inceleyebilir, istediğiniz tüm eşyalara Gümrük Sepeti aracılığıyla avantajlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz. Gizlilik Sözleşmesi
E-posta adresinizi başarılı bir şekilde kaydettiniz.
E-posta adresiniz zaten kayıtlı